Satış Planı Nedir?

Mavi Okyanus Stratejisi

Satış Planı Nedir?

Belirli bir yol doğrultusunda, planlı ve tutarlı yöntem ve teknikler ile hedeflenen satış amacına ulaşmak mümkün. Nasıl mı? Doğru bir satış planı ile... Bilmelisiniz ki büyük başarılar ancak bu planların tasarısı sonucunda, hedeflenilen yöntem türlerle birlikte gerçekleşebilir. Peki bu satış planını nasıl tasarlanır? Beraberinde nasıl bir yol izlemeliyiz? Öyleyse gelin beraber inceleyelim

Satış Planı Nedir? 

Satış planı; hedeflenilen bir amaca ulaşmanızı sağlayacak adımlardan oluşan, satış ekibini, rekabet ortamını ve hedef kitleyi belirleyen, genel anlamıyla satışın ne zaman, niçin ve ne zaman yapılacağını amaçlayan aşamalı bir taslak projesidir. 

Satış Planlama Süreci Nedir? 

Satış planlama süreci, zaman doğrultusunda ilerleyen ve piyasa durumuna göre ayarlanan bir süreçtir. Satış tahmini olarak da bilinen, şimdiki verilere ve geçmiş verilere dayalı olarak ilerideki gelirlerin tahmin edilmesi anlamına gelir.
Bu sürecin amacı ise iş hedefleriyle uygun olan gerçekçi beklentiler kurmaktır

Satış Planı Nasıl Tasarlanır? 

●  İşletmeniz için bir dizi satış hedefi belirleyin 

●  Pazarınız için doğru olan satış yaklaşımlarını seçin 

●  Satış takımınız için bir satış stratejileri belirleyin 

●  Satış takımınızı aktifleştirin, motive edin ve odaklayın
●  Bütçenizi oluşturun hedeflerinize gelmek için atacağınız adımları belirleyin.

●  Satış planlarını 6 veya 12 ayda bir gözden geçirin ve satış stratejilerinizi iyileştirin

Satış Planı

Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

Öncelikle bir işi geliştirmek eleştirel düşünce, organizasyon ve detaylı kayıt tutma gerektirir. SATIŞ PLANI;

1. OrganizeOlun

İyi açıklanmış bir organizasyon yapısı kullanan şirketler, problem çözmek yerine müşteri hizmetlerine odaklanmak için daha fazla zaman harcayabilir.
Daha iyi müşteri hizmetleri, işletmelerin tüketici taleplerine veya hizmet hakkındaki sorularına yanıt vermelerine yardımcı olabilir.
İşletmeler ayrıca tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ticari faaliyetlerden elde edilen satışları ve kârları artırmaya odaklanabilir.

2. Detaylı Kayıtlar Tutun 

İş dünyasındaki herkes kayıt tutmalıdır. İyi kayıtlar tutmak işiniz için çok önemlidir. İşletmenizin ilerlemesini takip etmek için sağlam kayıtlara ihtiyacınız var. Kayıtlar, işletmenizin hangi ürünlerin sattığını veya hangi değişikliklere ihtiyacınız olduğunu söyleyebilir. Sağlam kayıtlar, iş başarısı olasılığını artırabilir. 


3. Rekabet Analizi Edin

Rekabet analizi, bir şirketin ve ürünlerinin veya hizmetlerinin performansını, piyasada benzer ürünler veya hizmetler satan diğer şirketlere göre değerlendirmenin bir yoludur. Nerede geride olduğunuzu bildiğinizde, rekabette öne geçmek için ürünlerinizi ve hizmetlerinizi nasıl geliştirmeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. 


4. İş Hayatındaki Risk ve Getirileri Anlayın 

Her iş kararının bir risk unsuru vardır. Başarılı girişimci risk almaya istekli olmalı, ancak aynı zamanda riskin ne zaman çok yüksek olduğunu anlayabilmelidir. Girişimciler, olası getirilerin daha büyük olduğunu hissederlerse, bir işe başlarken risk almaya istekli olacaklardır . 


5. Yaratıcı Olun 

İşletmeler yaratıcılık yoluyla yalnızca mevcut zorlukların üstesinden gelmekle kalmaz, aynı zamanda öngörüde bulunur. Bu profesyoneller, düzenli olarak beyin fırtınası veya yaratıcı düşünme süreçleri uygulayarak, mevcut ve ilerideki pazar ihtiyaçlarını karşılayan gelişmiş veya heyecan verici fikirler bulmaya devam edebilirler. 


6. Kusursuz Hizmet Sağlayın 

Harika bir ürününüz olabilir, ama müşteri hizmetleriniz yardımcı olmuyorsa, güvenilmezse veya iletişim kurmanız zorsa, insanlar bunu duyacak ve bunun yüzünden müşteri kaybedeceksiniz. Bu, müşteri hizmetlerine yatırım yapmanın uzun vadeli ticari başarının anahtarı olmasının ana nedenlerinden biridir. 

Satış Planlaması Neden Önemlidir? 

Beklenmeyen risklerin üstesinden gelmek için planlamaya ve büyük resme odaklanmaya yardımcı olur.Gerçek şu ki, bir plan olmadan pek çok şeyi başarmak zordur. Başarı için bir yol haritası olmadan nereye gittiğinizi veya hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı bilmenin hiçbir yolu yoktur. 

İşletmenize özgü satış planı oluşturmak ve satışlarınızı düzenli hale getirmek için Gelişimci ile iletişime geçin. Profesyonel ve samimi ekibimiz sizler için satış planınızı hazır hale getirsin. Unutmayın, her girişimin bir Gelişimciye ihtiyacı vardır.

En son yazılanlar

KEYİFLE OKUYABİLECEĞİNİZ YAZILARA GÖZ ATIN